Her har jeg valgte Daniel Swarrovski som designer
og har en hurtig lavet blogs til det som min præsentation i klassen.

swarovskiblogs.anadesign.dk/

Formål: At oparbejde kendskab til et bredt udsnit af designere (Design F)


Følgende krav skal opfyldes:

• der søges information om en designer (liv, baggrund, uddannelse, karriere)

• der fortælles om designerens produkter (nævn flere produkter, beskriv overordnet stil – men beskriv også enkelte produkter mere detaljeret)..

• designeren og produkterne relateres til tiden - og gerne tidens stil

• der illustreres med foto eller tegninger af nogle produkter (vigtigt at andre kan se, hvad du taler om!)

• Præsentationen må gerne laves i en stil, der passer til den stil, som din designer har


DESIGNANALYSE – OG DESIGN SELV


Gå igennem møbelhuset – og afprøv (på en ordentlig måde) møblerne. Kig og undersøg. Udvælg herefter to møbler inden for samme kategori – f.eks. 2 stole eller 2 lamper, som siger dig noget. Helst to forskellige designere. Du kan synes, det er godt design – at det er et sjovt eller spændende udtryk – at det er noget nyskabende. Tænk godt over hvorfor du vælger de objekter, som du gør. De to objekter skal være inden for samme kategori – men de må meget gerne sætte perspektiv på hinanden – vise forskellige udtryk, materialer eller andet.


Jeg har designet en top/kjole fra inspirerende lampe.


Aristoteles sagde engang, "I alle ting i naturen, der er noget fantastisk." Naturen har inspireret en masse designere og kunstnere til at skabe mesterværker. I denne uge bringer jeg en sådan udformning, der var inspireret fra naturen omkring os. Denne uges design er "Koglen Lamp Shade,"

3D TRYKT ARTISKOK LAMP SHADE DESIGN Som navnet antyder Artiskok Lamp Shade tager inspiration fra geometri mindre kendte vegetabilsk "Koglen" og lette undersøgelser af 'Louis Poulsen, "en dansk belysning producent. Motiverne på Louis Poulsen har påvirkninger fra strømafbrydelser under Første Verdenskrig og Anden Verdenskrig. Koglen Lamp Shade anvendelser reflekteret lys til at belyse snarere end direkte lys fra selve kilden. Dette resulterer i en varm glød i stedet for stærkt lys.

3D TRYKT ARTISKOK LAMP SHADE INSPIRATION Artiskok er en type tidsel der dyrkes som fødevarer. Den knop af blomsten er spiselige og har nøje bundter kronblade. Koglen har den højeste rapporterede antioxidant kapacitet i grøntsagerne. Koglen er primært dyrkes i Middelhavsområdet. En Castroville Artiskok Festival afholdes hvert år i Castroville, Monterey County, Californien.Min inspirerende design process tegning.

Designprojekt

Ideudvikling - Opstart designprojekt


Projektformulering


Du skal individuelt gennemføre en designproces, hvor du designer eller redesigner et produkt. Du må gerne benytte de andre til sparring i idefasen.

Du kan vælge frit mellem forskellige områder – tekstil/mode, arkitektur (møbler/bygninger), brugsgenstande til køkken og hjem og naturligvis grafisk design. Eneste krav er, at objektet har en karakter, så det er muligt for dig at fuldføre projektet.


Krav til projektet:


Der skal dokumenteres en grundig designproces og redegøres for alle delfaser i processen. Slutproduktet skal være gennembearbejdet mht. idé, form, funktion, æstetik, signalværdi. Det skal være rettet mod en defineret målgruppe.

Der skal opstilles relevante kriterier for produktet, som f.eks. kvalitetskrav, miljørigtighed, rengøringsvenlighed, stabilitet – eller hvad der nu er aktuelt for det pågældende objekt.


Målgruppen er:

Kvinder i alderen 30 og op
Jeg er virkelig en fan af høje hæle, men når man bliver ældre, er det ikke sjovt længere at bære en hæl, specielt når min læge råder mig til at stoppe på grund af min reuma/reumatisme.

Så jeg tænkte, det kunne være smart, hvis en higheel også kunne bruges som flad sko. Hvordan gør man det?


Første forsøg


Materialeanvendelse:


Produktet forventes ikke nødvendigvis færdigfremstillet, men kan afleveres som mockup.

I dettetilfælde kræves relevant materialevalg, som kan illustrere det ønskede produktionsmateriales overflade, udtryk og kvalitet.